Blog

Van a començar les activitats. Apunta't !!

19/08/2019

El proper mes de setembre comencen les activitats que hem organitzat per a persones majors que viuen en soledat. Aquestes activitats han sigut seleccionades en base a les necessitats exposades durant la primera fase del projecte Healthy Loneliness, tant per experts en persones majors com per les pròpies persones majors.

En aquesta primera fase ens vam reunir amb un grup de persones majors que viuen en soledat i els vam preguntat directament quines són les necessitats que detecten en el seu dia a dia. Hi va haver un enriquidor debat en què es van exposar moltes qüestions. Així mateix, es va plantejar la mateixa pregunta a experts en persones majors (psicòlegs, treballadors socials, experts d'associacions de gent major...).

Amb totes les idees que es van extreure d'aquests debats es van proposar una sèrie d'activitats i mitjançant la consulta a experts clínics es van seleccionar 3 activitats que es desenvoluparan en els mesos de setembre i octubre. Les activitats seleccionades són:

  • Cuina i cuida't: En aquesta activitat s’aprendran hàbits d'alimentació saludables, com combinar diferents tipus d'aliments, com fer una compra econòmica i saludable així com un taller pràctic de cuinar un dia per a tota la setmana.
  • Economia domèstica: Aquesta activitat es centra en comprendre les diferents gestions econòmiques de la llar, com entendre les factures, saber on es realitzen cert tipus d'operacions administratives, bancàries, renda, testament, tresoreria ... Inclou una visita guiada a l'ajuntament per explicar tràmits del dia a dia i on es realitzen.
  • Entenent les noves tecnologies: Aquesta activitat pretén donar a conèixer l'ús de WhatsApp, com buscar informació de salut a Internet, conèixer punts d'internet públics, saber utilitzar el correu electrònic i començar a utilitzar l'aplicació de la Generalitat Valenciana.

Si coneixes a alguna persona major en situació de vulnerabilitat per soledat no desitjada, no dubtes a recomedar-li-ho i apunta-la al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScmW5uIFt8MTgveLW8Q_5jFIyix2xAoRjnqzp77if0DmJDywA/viewform

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram